jueves, 21 de noviembre de 2013

Esquema de les xarxes

   
El resum de les xarxes és molt llarg... bffff alhora d'estudiar és molt així no hi ha res millor com un        esquema per tenir-ho tot clar.
  Aquí en teniu un! Espero que us serveixi....
http://mind42.com/mindmap/46da4fd0-2bcc-4fea-9ac4-6e61267f8b51

domingo, 10 de noviembre de 2013

Les Xarxes

  Hola a tothom!  Avui torno ha estar aquí per explicar-vos una mica sobre les xarxes i els tipus que hi ha.

QUÈ SÓN LES XARXES?

   Les xarxes o xarxes d'informàtica permeten l'intercanvi de recursos( arxius, connexió a internet, aplicacions...),la comunicació entre persones(missatgeria, correu electrònic...) i l'accés únic a dades de dades i informacions centralitzades. Perquè això funcioni necessiten dos elements que s'interrelacionen:
          - Una connexió física per a la transmissió de dades.
          - Uns protocols i un sistema operatiu de xarxa per la gestió de comunicació.

QUINS TIPUS HI HA?

  Les xarxes d'ordinadors poden classificar-se en funció de diferents criteris:

  - Segons l'escala poden ser:

          - LAN(Local Area Network) o Xarxa d'àrea local. Els dispositius connectats estan en una àrea fisica molt delimitada:una oficina, un institut, un edifici...

        - WAN(Wide Area Network) o Xarxa d'àrea amplia.Els dispositius estan en una àrea geogràfica extensa: una regió, un continent...

- Segons la relació funcional o arquitectura poden ser:

       - Client-Servidor. La funció de l'ordinador és oferir un servei a qualsevol ordinador client que ho sol·liciti: correu electrònic, una impressora...

     -  D'igual a igual(Peer to Peer)(P2P). Els ordinadors connectats es comporten alhora com a clients i com a servidors de forma bidireccional i no passen per cap ordinadors servidor.



- Segons la topologia de xarxaLa topologia de xarxes és la forma de connexió física i lògica entre els diferents ordinadors poden ser:

      -  La topologia física determina la distribució espaial i les connexions amb cables de comunicació dels diferents ordinadors. N'hi ha de molts tipus però jo només us explicaré dos i us deixo una foto amb la resta:

 
 - Topologia de bus: és la més senzilla, ja que tots els dispositius estan connectats en pararel·l a la mateix línia amb un sol cable.


    -  Topologia en estrella: Els ordinadors es connecten a un node central anomenat concentrador o hub formant la forma d'una estrella.





                                                                                                          - La topologia lògica determina la forma en que es transmeten les dades entre els dispositius. N'hi ha de molts tipus, però la més comuna en les xarxes locals és Ethernet.




 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates