jueves, 9 de enero de 2014

Arxius d'imatge



- El Format JPEG és el format més utilitzat avui en dia,  per la seva capacitat d'aconseguir imatges suficientment reals i amb un gran nombre de colors. Aquest format suporta els modes de color CMYK, RGB i l'escala de grisos sense canals alfa, arribant a convertir-se en un dels formats més populars per la seva versatilitat i una compressió bastant alta però és un format amb pèrdua d'informació, és a dir, en realitzar la compressió de dades es perd una mica de qualitat.


Hi ha molts tipus d'arxius però jo us parlaré dels mes utilitzats en aquests moments


- El Format TIFF és de més qualitat que el format JPEG, però amb compressions molt menors. Aquest format és utilitzat sobretot en la impressió d'imatges digitals, ja que crea arxius de gran qualitat. L'únic inconvenient d'aquest format és la mida dels arxius que crea, pel que no sol utilitzar-se per publicar imatges ni emmagatzematge.
Tot i això, TIFF és un dels formats més flexibles i pràcticament admès per totes les aplicacions de pintura, edició d'imatges i disseny, però  no pot crear arxius de mida major a 4 GB.

- El Format RAW en aquest arxiu  es guarda la imatge tal com es captura a la càmera, encara que les dades es comprimeixen, aquesta compressió és sense pèrdua d'informació pel que són arxius molt grans. Per reproduir un arxiu RAW cal un programari addicional .El format RAW no és utilitzable directament en pàgines web o per imprimir.

- El Format BMP, aquest format té l'origen en la plataforma Windows i DOS, encara que ara s'ha expandit i és característic per la seva ús i el suport en la majoria de programari d'imatge que puguem trobar avui en dia. Es tracta d'un format sense compressió ni perduda, de manera que les imatges són de molta qualitat, però de grans dimensions. A causa d'això, aquest format no és suportat en les pàgines web.
És molt utilitzat per les aplicacions basades en Windows, podem trobar en infinitat d'imatges, encara que el seu ús majoritari és en el desenvolupament de jocs i aplicacions DirectX.

- El Format GIF és un dels formats més utilitzats a Internet, crea gràfics i imatges de color indexat al web, encara que una de les seves mancances és la d'admetre molt pocs colors (256 com a màxim).
És molt utilitzat en animacions, en ser possible emmagatzemar més d'una imatge per fitxer, creant petites pel · lícules formades per seqüències d'imatges que es repeteixen en el temps.El format GIF és òptim per a imatges amb pocs colors i àrees extenses de colors uniformes. Si cada píxel és d'un color, com en una fotografia, l'arxiu GIF pot pesar més que la mateixa imatge en JPG.

-  El Format PNG és un  format creat com a alternativa a GIF .Veient que aquest últim no tenia un aspecte tan important com és el mode de color , PNG neix amb la pretensió de ser el nou format d'imatge d'intercanvi a Internet . PNG admet compressió amb menys pèrdues d'informació , produeix transparències de fons sense vores irregulars i diferents nivells d'intensitat , i suporta les maneres RGB , escala de grisos i color indexat sense canals alfa .

- El Format PSD és el format de treball utilitzat per Photoshop .

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates